Harlings on ice

Vi har besökt ett speciellt ställe här i Madison som heter Vilas Park. Det är först och främst en stor och fin park, som ligger vid sjön Lake Wingras strand, mycket centralt i stan. Dessutom finns här ett Zoo som härbergerar allt från Giraffer, Isbjörnar och Tigrar till enorma Anakondor och söta sälar.

Det bästa av allt är att det är gratis! Hur kan detta komma sig, här i kapitalismens förlovade land – frågar man sig som skeptisk svensk? Jo grundarna, familjen Vilas ställde 1904 som krav för sin enorma donation att parken för evigt skulle vara gratis att besöka. Om det var av socialistisk övertygelse eller inte kan få vara osagt, men trevligt är det! Kanske skall man dock flika in att djur i bur alltid gör mig kluven. Fabian likaså. Vi fick dock förklarat för oss att djuren ingår i återplanterings- och reproduktionsprogram över hela världen. En liten lisa för ett gäng djurvänner.

Alldeles brevid Zoo:t  ligger också en liten damm där man vintertid kan åka skridskor. Här finns också en värmestuga där man kan hyra skridskor och köpa varm choklad. Hit har vi redan hunnit ta oss två gånger; första gången med familjen House, då Elsa lärde sig sin första engelska fras: Jackie-come on!, och den andra gången i går då vi invigde våra nyinköpta långfärdsskridskor (märkligt att behöva åka till USA för att äntligen få köpt svenska långfärdsskridskor!). Barnen spelade hockey och vi hade en iskall, värmande söndagseftermiddag…

Martin halkar runt

Det här inlägget postades i Madison. Bokmärk permalänken.

Ett svar till Harlings on ice

  1. Ulla och Roland i Kungsbacka skriver:

    Vilka underbara bilder, lycka till ! Ulla och Roland